MACEDONIA

PAIONIANS

About

Kαλώς ήλθατε στη σελίδα μας!

Είμαι ο Αστεροπαίος απο την Παιονία της Μακεδονίας έλαβα μέρος στον πόλεμο της Τροίας στα χρόνια των Ηρώων, στη μεριά των Τρώων. Ενας πόλεμος μεταξύ αδελφών κράτησε 10 ολόκληρα χρόνια.............. Πολέμησα για την Ελένη την ωραιότερη γυναίκα που είδε άνθρωπος ποτέ στον κόσμο όλο. Οι σπουδαιότεροι πολεμιστές του κόσμου βρέθηκαν εκει για να διεκδίκησουν τούτο το θησαυρό.

Οδυσσέας Ελύτης

Εδω θα βρείτε προσωπικούς προβληματισμούς και ενδιαφέροντα θέματα για την Ελλάδα.

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΘΕΟΣ : ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ

Ασκληπιός - Θεός θεραπευτής.

θΕΑ της νόησης = ΑΘΗΝΑ

ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ - Προστάτιδα του Ομηρικού Οδυσσέα.

ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ

ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ σήμερα

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΧΟΛΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ- ΜΙΚΡΟΣ Η ΜΕΓΑΣ;

ΣΧΟΛΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ Η βασιλική σχολή  στο Νυμφαίο της Νάουσας στη θέση Ισβόρια (Μίεζα)
Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 342πχ από τον Αριστοτέλη με πρωτοβουλία του Βασιλιά Φιλίππου με σκοπό την μόρφωση του Αλεξάνδρου και επιφανών νέων της Μακεδονίας.
 Η σχολή λειτούργησε τρία χρόνια, τα οποία ήταν αρκετά στη  διαμόρφωση  της παιδείας του μεγαλύτερου στρατηλάτη της ανθρωπότητας.
Bρίσκεται σε ένα ειδυλλιακό μέρος καταπράσινο ανάμεσα σε αρχέγονες πηγές. Οι Θεοί φάνηκαν γενναιόδωροι προικίζοντας με απερίγραπτο φυσικό κάλος τη Μίεζα ρίχνοντας την κυριολεκτικά στις αγκαλιές των Μουσών όπου και αυτές με τη σειρά τους πλημμύρισαν το χώρο με τα αιώνια δώρα τους!
Ένας χώρος σαν αυτόν πραγματικά δεν επιλέχτηκε τυχαία από το Βασιλιά Φίλιππο. Ένας τέλειος συνδυασμός, η ιδανική συνύπαρξη Θεών, φύσης και ανθρώπων χάρισε στη Μίεζα την αιώνια αίγλη της σοφίας και στην ανθρωπότητα τον Φιλόσοφο Στρατηλάτη Αλέξανδρο.
Το ιστορικό σημείο συνάντησης  Θεών, Φύσης, Μουσών, Φιλίππου, Αριστοτέλους και Αλεξάνδρου στην Μίεζα έδωσε στην ανθρωπότητα την τέλεια ισορροπημένη και πλήρη γνώση!
Η γνώση ετούτη ξεχύθηκε στην ανθρωπότητα για να τρομάξει τα σκοτάδια από τις ψυχές των ανθρώπων. Η ευφυΐα του Φιλίππου είναι μοναδική και πρέπει να αναγνωριστεί από όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ καθώς και ο ρόλος του στη διαμόρφωση της ισχύος της Ελλάδος. Δύο Βασιλιάδες πραγματικοί οραματιστές υπήρξαν και έζησαν για την Ελλάδα, ο Αγαμέμνων και ο Φίλιππος.
Κοιτώντας με τα μάτια της γνώσης ορθάνοικτα το παρελθόν μας διακρίνουμε πως και οι δύο τους είναι σύμβολα αιώνια Ελληνικά. Ο Αγαμέμνων προσέφερε σε Θεούς και Πατρίδα τη μονάκριβη του κόρη για την ένωση της Ελλάδος. Το ίδιο οραματιστής ήταν και ο Φίλιππος με Αριστοτέλειο οπλισμό παρέδωσε στον Ελληνισμό τον ηγέτη της Ένωσης.
Ο χώρος της Μίεζας ξεσηκώνει πάντα τις καρδιές όσων επιζητούν την γνώση, παραμένοντας πάντα ένας χώρος λατρευτικός των ανιχνευτών της μάθησης.
Η πλημμυρίδα της γνώσης ξεπηδά μέσα από τα νερά των πηγών και οι Μούσες είναι πάντα πρόθυμες να καλοδεχτούν τον επισκέπτη.Ο χρόνος των Θεών δε κύλησε ποτέ είναι εκεί για κάθε  μυημένο. Οι Μούσες περιφέρονται και προσφέρονται στο ίδιο μέρος να αναλάβουν και σήμερα ρόλο παιδαγωγού χαρίζοντας με λόγια γάργαρα τη γνώση σε όσους μπορούν να τη δεχτούν.
Η ιερότητα της σχολής είναι θέμα προετοιμασίας και αντίληψης  του κάθε επισκέπτη-μαθητή. Η φύση κρύβει μέσα της Ολάκερη τη φιλοσοφία της ζωής. Ο ρόλος του επισκέπτη στη Μίεζα θα πρέπει να είναι ο ρόλος του μαθητή. Έτσι θα πρέπει να προσεγγίζει το χώρο.  Ο επισκέπτης θα πρέπει να επιζητεί  αντικρίζοντας το χώρο την κρυμμένη γνώση η οποία και παρέχεται μέσω της αριστοτέλειας σκέψης και της ελληνικής θέασης του σύμπαντος.

Η σχολή είναι εκεί χιλιάδες χρόνια τώρα και  ΠΑΝΤΑ θα λειτουργεί, άλλωστε δεν έπαψε ποτέ να οικοδομεί το ΘΕΙΟ έργο της γνώσης. Οι ανήσυχες ερευνητικές καρδιές πάντα θα οδηγούνται εκεί. Η Μίεζα είναι το σημείο όχι μιας γνώσης ορατής με θρανία και δασκάλους αλλά μια γνώσης η οποία απαιτεί μεγαλύτερη και πληρέστερη προετοιμασία. Όλα στη Μίεζα είναι στη θέση τους, αρκεί να το κατανοήσει ο Έλληνας να γυρίσει  εκεί και να γίνει δέκτης της γνώσης.

Η γνώση η από τους Θεούς δοσμένη είναι παντού και ο τρόπος κατανόησης των Θεών είναι μόνο η ΓΝΩΣΗ!  Η Μίεζα παραμένει ένας τέτοιος χώρος και ο καθένας μας στο βαθμό που κατανοεί τη φύση κατανοεί την υπάρχουσα γνώση και  μπορεί  να γίνει «Αλέξανδρος».
Μικρός η Μέγας δεν έχει σημασία τόσο όσο το να ξεκινήσει! Κάθε «Αλέξανδρος»   μικρός η ΜΕΓΑΣ έγινε μόνο όταν ο ίδιος το θέλησε και στο βαθμό που το επιδίωξε.

Θεοί και παιδαγωγοί  παρέμειναν στη σχολή το θέμα είναι αν οι Έλληνες θα γεμίσουν τα  θρανία της γνώσης  ή θα παραμείνουν άδεια.
μικρός η ΜΕΓΑΣ;

Αστεροπαίος