MACEDONIA

PAIONIANS

About

Kαλώς ήλθατε στη σελίδα μας!

Είμαι ο Αστεροπαίος απο την Παιονία της Μακεδονίας έλαβα μέρος στον πόλεμο της Τροίας στα χρόνια των Ηρώων, στη μεριά των Τρώων. Ενας πόλεμος μεταξύ αδελφών κράτησε 10 ολόκληρα χρόνια.............. Πολέμησα για την Ελένη την ωραιότερη γυναίκα που είδε άνθρωπος ποτέ στον κόσμο όλο. Οι σπουδαιότεροι πολεμιστές του κόσμου βρέθηκαν εκει για να διεκδίκησουν τούτο το θησαυρό.

Οδυσσέας Ελύτης

Εδω θα βρείτε προσωπικούς προβληματισμούς και ενδιαφέροντα θέματα για την Ελλάδα.

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΘΕΟΣ : ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ

Ασκληπιός - Θεός θεραπευτής.

θΕΑ της νόησης = ΑΘΗΝΑ

ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ - Προστάτιδα του Ομηρικού Οδυσσέα.

ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ

ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ σήμερα

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ποια «πληροφορία» της καθημερινότητας να καλοδεχτείς; η ροή των γεγονότων σήμερα είναι θρασύτατη, παράφωνη και σε ρυθμό φάλτσο.
Δεν αναφέρομαι σε κάποιο συγκεκριμένο γεγονός που φθάνει σε εμάς, άλλωστε είναι όλα τους γνωστά, καθένα λοιπόν από αυτά είτε ακούσια, είτε εκούσια, λαμβάνει από εμάς ένα ρόλο και τολμά να προσπαθεί να αρπάξει θέση στο ράφι της ΙΕΡΗΣ ελληνικής αιωνιότητας.
Ένας κατακλυσμός γεγονότων προσπαθεί να στήσει φανταχτερό χορό, ανάμεσα σε μια κοινωνία μέτριων ανθρώπων, κατευθύνοντας την ευκολόπιστη και πολύπαθη μάζα σε ελπίδες τις οποίες θα πρέπει να περιμένει από ξένα «χέρια» είτε ζώντων είτε τεθνεώτων.
Η ελπίδα όμως ΖΕΙ ανάμεσα στην γνώση, αυτό είναι το οξυγόνο της, ο Έλληνας πάλι σε χρόνια παλαιότερα αυτός ΟΡΙΖΕ την γνώση, αυτός καθόριζε τόσο το σημαντικό όσο και το ασήμαντο. Η πανοπλία της Θεάς Αθηνάς δείχνει ξένη και άδεια για τον ελληνισμό, δεν γίνεται εύκολα να φορεθεί, δεν είναι πια στα δικά μας μέτρα. Ο Έλληνας έχασε τον δρόμο του μεταμορφώθηκε σταδιακά και μεταλλάχτηκε σε κάτι ξένο προς την φύση του, με χειρουργικη παρεμβατική ακρίβεια κόπηκε ο ομφάλιος λώρος προς την Θεά της γνώσης - Αθηνά.
Η Αθηνά ήταν και πάντα θα είναι ότι συνδέει τον Ελληνα με την παρατήρηση, την λογική, την απόδειξη, την γνώση, την σοφία, την νίκη, την ελπίδα, την ΕΛΠΙΔΑ αυτήν που εμείς σήμερα αναζητούμε για ένα καλύτερο αύριο, τόσο για εμάς, όσο και τον κόσμο όλο.

Ενα βήμα, ενα βήμα πρός την γνώση, τόσο αναλογεί σε εμάς ενα μικρό ασήμαντο μερίδιο στην ιστορία, επιτέλους ας το κάνουμε ας προχωρήσουμε και πάλι...

ΔΙΑΣ η ΖΗΝΑΣ

ΔΙΑΣ η ΖΗΝΑΣ, άρχων και Βασιλιάς της πλάσης όλης, αίτιος της δικής μας ζωής καθώς και όλων των άλλων υπάρξεων.
ΖΗΝΑΣ η ΔΙΑΣ ο φέρων τα προς τα ζην, η ψυχή της οικουμένης , ο νους του σύμπαντος, ο λόγος που δίνει υπόσταση με την θεία ουσία του στον αισθητό μας κόσμο.
ΔΙΑΣ η ΖΗΝΑΣ είναι όλος ο κόσμος, αυτός που περικλείει όλες τις ζωές, ο Θεός που περιλαμβάνει όλους τους θεούς.
ΖΗΝΑΣ η ΔΙΑΣ είναι ο μέγας ΝΟΥΣ από τον οποίο προέρχονται τα πάντα και ο οποίος δημιουργεί μόνο μέσω των νοημάτων.
ΖΗΝΑΣ η ΔΙΑΣ είναι ο κυβερνήτης, ο καθοδηγητής, το υπέρτατο ΟΝ, το αγαθό, το υπέρλαμπρο ΦΩΣ, η μέγιστη ΑΛΗΘΕΙΑ, η ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ.
ΖΗΝΑΣ η ΔΙΑΣ είναι ο Περικλής, ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Μιλτιάδης, ο Θεμιστοκλής, ο Αλκιβιάδης, η Υπατία, καθένας που κράτησε και πάλεψε μέσα του για την γνώση.
ΔΙΑΣ η ΖΗΝΑΣ, είναι η πρόοδος, ο τροφός κάθε δημιουργικής σκέψης, κάθε γνωστικής επιλογής , η σταθερότητα, η νίκη της φθοράς, της ανυπαρξίας, το φλερτ με την αιωνιότητα.
ΖΗΝΑΣ η ΔΙΑΣ είναι λέξεις που απλά χωρίστηκαν και ενωμένες φανερώνουν τη φύση του ΘΕΟΥ, ο ΝΟΥΣ του κόσμου χώρεσε σε δύο λέξεις, δυο λέξεις που προσπαθούν σήμερα να φτάσουν σε εμάς από διαφορετικές διαδρομές ίσως για να συναντήσουν περισσότερους...
ΔΙΑ η ΖΗΝΑ, ΠΑΤΕΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε αγαπάω!

O KΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

«Όλοι οι απατεώνες έκαναν θαύματα, όλοι οι ανόητοι τα πίστευαν. Για να πειστώ ως προς την αλήθεια ενός θαύματος, θα έπρεπε να έχω τη σαφή βεβαιότητα ότι το γεγονός που εσείς αποκαλείτε έτσι αντιβαίνει εντελώς στους νόμους της φύσης, διότι μόνον ό,τι βρίσκεται έξω από αυτήν μπορεί να θεωρηθεί θαύμα: και ποιος τη γνωρίζει τόσο καλά ώστε να τολμήσει να δηλώσει πως αυτό ακριβώς είναι το σημείο όπου εκείνη σταματά και ακριβώς αυτό στο οποίο παραβιάζεται;
Χρειάζονται δύο πράγματα για να διαπιστωθεί ένα υποτιθέμενο θαύμα: Ένας ταχυδακτυλουργός και γυναικούλες.»
(Μαρκήσιος ντε Σαντ, -Διάλογος ενός παπά με έναν μελλοθάνατο).
Κάπως έτσι και σίγουρα με την λογική, επιχειρεί ο Ντε Σαντ να δώσει την ερμηνεία σε ότι εμείς αποκαλούμε θαύμα. Οτι φαντάζει στην λογική μας ανεξήγητο ερμηνεύεται σαν θαύμα, έτσι βρισμόμαστε σήμερα εμείς σε ένα κόσμο -ΘΑΥΜΑστό, εφόσον στερούμαστε γνώσης άρα και λογικής και με ευκολία κοιτάμε σε αυτά.
Η ποθητή παρέμβαση του υπερφυσικού στην καθημερινότητα μας είναι το θαύμα το οποίο αναμένει αυτός που σε ξύλινα πόδια στηρίζεται, αγνοώντας πως τα θαύματα είναι εφικτά μόνο σε όσα ο άνθρωπος συν ΑΘΗΝΑ νοεί και κατακτεί. Το θαύμα είσαι εσύ,ο καθένας μας, όσο μένεις αδρανής τόσο κάνεις εύκολο το ρόλο του θαυματουργού-ταχυδακτυλουργού, να δείχνει ατάραχα ήσυχος εδώ και αιώνες και με ευκολία να κυβερνά.
Το θαύμα που περιμένεις και καρτερείς είναι ο πανίσχυρος νους-Ζεύς είναι ότι αιώνες τωρα εύκολα παραμελήθηκε, ο ΖΕΥΣ παραμένει πάντα στα μαθηματικά της ζωής μας ο ΑΡΙΘΜΗΤΗΣ και στην θέση του παρανομαστή ξεκουράζεται το θαύμα, έτσι το αποτέλεσμα που ειναι η ΓΝΩΣΗ είναι μονο Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ επιλογή.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΣΤΟ ΕΡΓΟ «ΝΕΦΕΛΕΣ» ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ,ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ, ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟ, ΔΑΣΚΑΛΟ Ο ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΣΑΝ ΔΙΑΦΘΟΡΕΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΙΔΑΣΚΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΛΟΓΟ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΟΛΑ EKEINA ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΟΧΙ ΣΑΤΙΡΑ ΑΛΛΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ .
Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΙΣΤΑΤΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΟΡΘΩΣΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΑΝ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΜΙΜΕΙΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ!!!
AKOMH KAI EKEI ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΙΔΑΞΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΟ, ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΠΡΑΤΕ.
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΙΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΡΕΤΗ, ΚΑΙ Η ΑΡΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ, ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΜΑΘΕ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ. Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΩΣΗΣ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ.

ΘΕΙΕ ΣΩΚΡΑΤΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ..

Ο Θρίαμβος του ΦΩΤΟΣ, πιο επίκαιρος από ποτέ.


Οι αρχαίοι κάτοικοι αυτής της γης , της δικής μας γης, αφιέρωσαν χρόνο από την ζωή τους για να παρατηρήσουν την φύση, η παρατηρητικότητα τους και ο σεβασμός προς αυτήν διεύρυνε το γνωστικό τους επίπεδο.
Η ημέρα του θερινού ηλιοστασίου η οποία είναι αύριο (21 Ιουνίου) χαρακτηρίζει την έναρξη του καλοκαιριού καθώς ο ήλιος θα καρπίσει αύριο την μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου. Αυτή η σημαντική μέρα των Ελλήνων σηματοδοτεί την αφθονία την γέννεση και την γενναιόδωρη παροχή του Πλούτωνα και της Περσεφόνης στον επάνω κόσμο . (κάρπισμα φύσης).
Στο πνευματικό επίπεδο τώρα, η μέρα αυτή παρέχει και πάλι καρπούς εφόσον τώρα σηματοδοτεί την αναγέννηση του ανθρώπου απέναντι στο σκοτάδι. Ο Θεός Απόλλωνας λαμπερός ορμητικός τοποθετημένος στο άρμα του φωτός νικά περίλαμπρα και καθαρά το σκοτάδι, χαρίζοντας την ορατή του νίκη σε όλη την πλάση. Η νίκη του Φοίβου υπενθυμίζει σε εμάς τόν δικό μας ρόλο, θέτοντας εμας απέναντι στις δικές μας ευθύνες και στις δικούς μας αγώνες.
Το άρμα του Απόλλωνος ταυτίζεται με την ΑΞΙΑΚΗ γνώση των Ελλήνων απέναντι στο σκοτάδι την οπισθοδρόμηση, τον συντηρητισμό, τον φόβο, την αμάθεια, την δυστυχή σημερινή ευκολία.
Το Απολλώνιο περίλαμπρο φως τρομάζει και ταπεινώνει το ψέμα και ανυψώνει την αλήθεια. Όσο υπάρχει ο συμπαντικός ήλιος άλλο τόσο θα υπάρχει το κάρπισμα της φύσης και η ίδια η ζωή, όσο υπάρχει ο νοητός ήλιος και το Φως άλλο τόσο θα υπάρχει ο Άνθρωπος η ΑΘΑΝΑΣΙΑ και ο Ελληνισμός για να κοσμεί την ανθρωπότητα.
Αργά ή γρήγορα όμως, η χαμένη σοφία θα ανακτηθεί.
Τότε, η ανθρωπότητα θα βρει τον αληθινό προορισμό της...

ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ… Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΖΗΝ!


ΚΥΡΙΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΑΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΠΙΣΤΕΥΕ ΠΩΣ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΤΑ ΟΣΑ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΣ, Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ.
Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ ΜΑΣ, ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ, ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΗ ΛΗΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΜΑΣ, ΜΕ ΟΦΕΛΟΣ ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ.
ΠΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΤΗΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΝΗΡΩΝ.
Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΛΥΠΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΑΛΗΝΗ.
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΆΘΕΣΗ.
Ο ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΛΥΣΗΣ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΞΑΣΚΗΣΗ .

ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΟΜΟΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΩΣΑΝ ΕΝΟΣ ΑΘΛΗΤΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ.
ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΕΝΩ ΑΠΟΡΙΠΤΕΤΑΙ Η ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΛΥΣΗ.
ΑΠΟΡΙΠΤΕΤΑΙ ΣΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΥΤΩΝ ΔΙΟΤΙ ΓΕΝΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΊΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ.
ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΩΣ Ο ΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΩΜΑΤΙΑ, ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΕ ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕ ΣΑΝ ΑΞΙΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΖΕΙΣ.
Ο ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ «ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΛΕΙΠΟΥΝ ΠΟΤΕ, ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ»
ΤΙ ΛΕΙΠΕΙ;
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ!
ΕΠΙΚΤΗΤΕ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ!