MACEDONIA

PAIONIANS

About

Kαλώς ήλθατε στη σελίδα μας!

Είμαι ο Αστεροπαίος απο την Παιονία της Μακεδονίας έλαβα μέρος στον πόλεμο της Τροίας στα χρόνια των Ηρώων, στη μεριά των Τρώων. Ενας πόλεμος μεταξύ αδελφών κράτησε 10 ολόκληρα χρόνια.............. Πολέμησα για την Ελένη την ωραιότερη γυναίκα που είδε άνθρωπος ποτέ στον κόσμο όλο. Οι σπουδαιότεροι πολεμιστές του κόσμου βρέθηκαν εκει για να διεκδίκησουν τούτο το θησαυρό.

Οδυσσέας Ελύτης

Εδω θα βρείτε προσωπικούς προβληματισμούς και ενδιαφέροντα θέματα για την Ελλάδα.

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΘΕΟΣ : ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ

Ασκληπιός - Θεός θεραπευτής.

θΕΑ της νόησης = ΑΘΗΝΑ

ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ - Προστάτιδα του Ομηρικού Οδυσσέα.

ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ

ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ σήμερα

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Όλγα ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Όλγα ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!
τα ΗΡΩΑΣ στη συνείδηση του γένους των ανθρώπων και μετέπειτα ΘΕΟΣ.
Ο τίτλος που επινοήθηκε για την τουριστική προβολή του υπουργείου περιγράφει ΑΥΤΟΝ τον οποίο προσπαθούν οι ίδιοι ηθελημένα να ΚΡΥΨΟΥΝ, τον Μακεδόνα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.
Ο «θόρυβος» κάποια στιγμή κουράζει και σωπαίνει, η τάξη, η ηρεμία στο τέλος πάντα κρατούν τιμόνι στην τροχιά της ζωής. Είναι δύσκολο σήμερα για τους περισσοτέρους κατοίκους αυτής της χώρας να μπορέσουν ζώντας τις επιλογές τους και την απαξίωση προς κάθε τι ΕΛΛΗΝΙΚΟ άρα και ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ να μπορέσουν την τάξη οι ίδιοι να φέρουν, μια και ο καθένας μας μόνο σύγχυση και θόρυβο προκαλεί. Έτσι και πάλι ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ στη σύγχρονη ιστορία μας, η τύχη αυτής της χώρας ακουμπά ευλογημένα και πάλι στους ΘΕΟΥΣ της και τα παιδιά των μύθων και της γνώσης, τους ΗΡΩΕΣ! Οι μύθοι υπήρξαν διότι γεννήθηκαν ΕΝ και ΔΙΑ μέσω αυτών άνθρωποι οι οποίοι άγγιξαν το ΘΕΙΟ και την ΑΚΡΙΒΗ γνώση, αυτήν που με αγνότητα καθοδήγησε κάθε ΕΝΑΝ ξεχωριστά χρίζοντας τον ΑΘΑΝΑΤΟ ήρωα, ο' τι σήμερα από εμάς απουσιάζει.
Ετούτη λοιπόν η προβολή του βίντεο ας είναι ΚΑΙ προς δική μας θέαση άσχετα για ότι έχει προορισμό ανθρώπους εκτός συνόρων, ας αρπάξουμε την ευκαιρία τώρα, ας σκεφτούμε ΟΛΟΙ εμείς ετούτες τις άγιες μορφές των ανθρώπων οι οποίες ΔΙΑ μέσω της νόησης πέτυχαν ότι σήμερα εμείς αναζητούμε στα σκοτεινά.
Γνώρισε την Ελλάδα, την Μακεδονία, τους ΘΕΟΥΣ, τους ΗΡΩΕΣ, τον Αλέξανδρο γιατί όλα είσαι ΕΣΥ, αν τους γνωρίσεις λεπτό δεν θα μπορείς χωρίς αυτούς, έτσι μόνο υπάρχει ελπίδα αλλά και λύση σε ο τι αναζητούμε!
Θεοί μύθοι και Ήρωες τρείς λέξεις που «δείχνουν» τον ελληνισμό και τον ΑΝΘΡΩΠΟ, αν υπάρχουν σήμερα ακόμη άνθρωποι...

Θλίψη αρχικά προκαλεί αλλά όχι αιφνιδιασμό, η διαπίστωση από την προβολή του βίντεο της νέας τουριστικής καμπάνιας του ΕΟΤ (ΘΕΟΙ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ) για την απουσία ενός ολοκλήρου ιστορικού χώρου του Μακεδονικού, από την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. Οι θεοί, οι μύθοι και οι Ήρωες του Υπ. Τουρισμού της Όλγας Κεφαλογιάννη αγνοούν λυτρωτικά για τους ίδιους και τους όποιους «φίλους» τους πως ΕΝΑΣ άνθρωπος δια μέσω των ΜΥΘΙΚΩΝ κατορθωμάτων του χρίστηκε πρώ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ και ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ και ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
Αρχικά όποιος ακούσει τις δύο αυτές λέξεις οι πρώτες σκέψεις θα σχηματίσουν στο μυαλό του εικόνες κυρίως της κλασικής εποχής (500πχ-350πχ) και μέσα σε αυτές τις σκέψεις πληθώρα ονομάτων ελλήνων φιλοσόφων και επιστημόνων αβίαστα θα προσκληθεί.
Την Ελληνική παιδεία και τα γράμματα κράτησε ιερό «φυλαχτό» της η ανθρωπότητα σε στιγμές που έπρεπε να προχωρήσει, κάθε δρόμος από πριν χαράχθηκε από ΑΥΤΟΥΣ, κάθε βήμα της ανθρωπότητας προς ΕΜΠΡΟΣ αυτοί ενέπνευσαν και στήριξαν, ετούτη την παιδεία που σήμερα εμείς εδώ και πολλά χρόνια δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε και οι περισσότεροι ούτε που γνωρίζουμε.
Οι νικητές γράφουν πάντα τις μικρές ιστορίες έτσι είναι ο νόμος του πολέμου και ο νικητής να επιβάλει πάντα την δική του νίκη σαν σωτηρία για τους υπολοίπους.
Ελληνική παιδεία και γράμματα για τους νεοέλληνες σήμερα σημαίνει 3 ιεράρχες (προστάτες των γραμμάτων) με τον επιβολή του νικητή και την άγνοια του νικημένου, χωρίς πλην ελαχίστων σήμερα ημών να γνωρίζουν πώς ΞΕΝΟΙ και ελαχίστως μορφωμένοι κατόρθωσαν να προστατεύουν κάτι το οποίο ΠΟΤΕ δεν είχαν, αυτοί οι οποίοι ξέσχισαν το «αλφάβητο» της γνώσης αυτοί τάχθηκαν μετέπειτα και προστάτες του!
Στην χώρα μας όπου τα πάντα εδώ πρώτα γεννήθηκαν εδώ και πάλι σε αυτήν σε παγκόσμια πρωτοτυπία και τα πάντα πέθαναν από την ασφυξία των ανθρώπων της «ερήμου». Η χειρότερη γενιά ανθρώπων που κατοικεί σήμερα στην Ελλάδα ανήμπορη να προσανατολιστεί προς σε καθετί καλό με πάθος σήμερα ζει μέσα στα δικά της σκοτάδια. «Η ελληνική σκέψη -γράφει ο Ι. Χρυσόστομος-επηρέαζε πολλούς χριστιανούς στον τρόπο ζωής αφαιρώντας τη δυνατότητα να κερδίσουν την βασιλεία των ουρανών» ο ένας εκ των 3 ιεραρχών και μάλιστα με περίσσιο θράσος υβρίζει το κόσμημα της ανθρωπότητας Θείο Πλάτωνα και συνεχίζει πως «οι απόψεις των αρχαίων Ελλήνων περί Θεού, ΚΟΣΜΟΥ, ΑΝΘΡΩΠΟΥ και ΗΘΙΚΗΣ είναι ξένες και ασυμβίβαστες με την διδασκαλία της Εκκλησίας»
Τα είπε ΟΛΑ περί ΘΕΩΝ, ΚΟΣΜΟΥ, ΑΝΘΡΩΠΟΥ και ΗΘΙΚΗΣ οι δικές μας αξίες οι ελληνικές που ενέπνευσαν και στήριξαν κάθε άνθρωπο κάθε λαό, που συνέβαλαν έτσι ώστε ο άνθρωπος ΟΡΘΙΟΣ να ζήσει έναν ΥΠΑΡΚΤΟ παράδεισο, αυτόν της ΓΝΩΣΗΣ.
Θλίψη προκαλεί οι 3 υβριστές να είναι ταυτόχρονα και προστάτες, αλλά είπαμε πως ο νικητής γράφει τις μικρές ιστορίες, οι μεγάλες ΑΛΗΘΕΙΕΣ οι αιώνιες παραμένουν απέναντι τους, το αλφαβητάρι της γνώσης είναι εδώ, έτοιμο προς ανάγνωση σε όσους το επιζητούν...