MACEDONIA

PAIONIANS

About

Kαλώς ήλθατε στη σελίδα μας!

Είμαι ο Αστεροπαίος απο την Παιονία της Μακεδονίας έλαβα μέρος στον πόλεμο της Τροίας στα χρόνια των Ηρώων, στη μεριά των Τρώων. Ενας πόλεμος μεταξύ αδελφών κράτησε 10 ολόκληρα χρόνια.............. Πολέμησα για την Ελένη την ωραιότερη γυναίκα που είδε άνθρωπος ποτέ στον κόσμο όλο. Οι σπουδαιότεροι πολεμιστές του κόσμου βρέθηκαν εκει για να διεκδίκησουν τούτο το θησαυρό.

Οδυσσέας Ελύτης

Εδω θα βρείτε προσωπικούς προβληματισμούς και ενδιαφέροντα θέματα για την Ελλάδα.

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΘΕΟΣ : ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ

Ασκληπιός - Θεός θεραπευτής.

θΕΑ της νόησης = ΑΘΗΝΑ

ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ - Προστάτιδα του Ομηρικού Οδυσσέα.

ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ

ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ σήμερα

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Η αγάπη είναι το κλειδί της πύλης

Σήμερα «κοντά» στις τέσσερις χιλιάδες χρόνια μακριά από τον Όμηρο βιώνουμε τη μοναξιά μας. Πόσο μόνος μπορεί να αισθάνεται κάποιος παραμένοντας ακόμη δεμένος στις σκέψεις εκείνων;
Χιλιάδες χρόνια μακριά από τους Ηρωες Αχιλλέα, Οδυσσέα, Ηρακλή, τον Θησέα, ο μινώταυρος δείχνει ανίκητος χωρίς την Αριάδνη, στην οδύσσεια του χρόνου καταφέρνει να σαρώνει οτιδήποτε ικανό θα μπορούσε να γεννήσει ένα Ηράκλειο άθλο ζητώντας όλο και περισσότερα από ένα λαό που μετεβλήθη από γεννήτορας ιδεών σε «βάρβαρο» αποκλείοντας τα δώρα τους.
Η αγάπη είναι το κλειδί μιας πύλης η οποία έμεινε για αιώνες κλειστή, η αγάπη για κάθε έλληνα, ήρωα, Θεό, είναι  το κλειδί των δικών μας ημερών, στη χώρα της ιδέας του φωτός οι άνθρωποι ξέχασαν τις μέρες που η γνώση έλαμπε σαν τον ήλιο φωτίζοντας και οδηγώντας εκείνους τους ανθρώπους.
Αν θέλεις να κάνεις κτήμα το «καλό» έλεγε ο Θείος Σωκράτης απαραίτητο είναι να συναναστρέφεσαι και να το επιζητάς εκεί όπου υπάρχει, αν θες όμως να γίνεις Ήρωας πρέπει απαραίτητα τότε να συναναστρέφεσαι με αξίες τέτοιες που τροφοδοτούν τους Ήρωες. Ο Όμηρος τώρα κινδυνεύει από τον νεοέλληνα ο οποίος είναι γεμάτος αποστροφή και αδιαφορία, τοποθετείται εχθρικά -εκούσια παρασυρόμενος - σε όποιο στόμα μπορέσει πέρα από το φράκτη των δοντιών να προφέρει λίγους από τους στίχους του, προσδεμένος σε δοξασίες μακριά του Ηροδότου αρνείται ότι μπορεί να τον εξυψώσει.
Ζώντας στην Ελλάδα σήμερα πρέπει να αρνείσαι οτιδήποτε έχει σχέση με την κοσμοθέαση αυτών των ανθρώπων (θρησκεία και όχι μόνο) για να μπορέσεις να γίνεις αποδεκτός από ένα σύνολο ανθρώπων πλειοψηφικό βέβαια που όμως παραμένει ξένο προς τις Σωκρατικές αρχές. Ένα λαό που ποτέ δεν γνώρισε έναν Επαμεινώνδα, Αλκιβιάδη, Θεμιστοκλή, Μιλτιάδη, Πλούταρχο….πέρα και μόνο από τον ήχο της προφοράς των ονομάτων.  Ένα λαό που δεν έχει σαν στόχο να επισκεφτεί μέρα ανάπαυλας ένα ενεργειακό χώρο όπως οι Δελφοί, Θερμοπύλες, Μίεζα Σχολή Αριστοτέλους, Ιωρον, Βοτιαία ... ένα λαό που μετέβαλε τις σκέψεις του πια σε «αχίλλειο πτέρνα» πεθαίνοντας καθημερινά και βουλιάζοντας στην ανυπαρξία του.
Ναι ΛΑΤΡΕΥΩ τον Θείο Πλούταρχο και δεν θεωρώ πως κάνω κάτι ξεχωριστό πέρα από μια φυσική διαδρομή μου απέναντι σε ένα ποτάμι γνώσης. Κολυμπώ στα νερά του και νοιώθω ευεργετημένος από την επαφή μου μαζί τους, απολαμβάνω τις προσκρούσεις εκατέρωθεν της κοίτης αλλά συνεχίζω το ταξίδι της ζωής μου απολαμβάνοντας καθημερινά τα δώρα που χαρίστηκαν. Το μόνο που χρειάζεται να κάνω είναι να μη φοβηθώ και πως μπορεί να γίνει όταν σε ετούτα τα νερά έπλευσε ένας Ξενοφών, Αχιλλέας, Αλέξανδρος… και τόσοι άλλοι μα ακόμη και αν πνιγώ αν υπάρχει αυτή η στιγμή πάλι ευτυχισμένος είμαι για όσο μπόρεσα ετούτα να χορτάσω...

Αστεροπαίος