MACEDONIA

PAIONIANS

About

Kαλώς ήλθατε στη σελίδα μας!

Είμαι ο Αστεροπαίος απο την Παιονία της Μακεδονίας έλαβα μέρος στον πόλεμο της Τροίας στα χρόνια των Ηρώων, στη μεριά των Τρώων. Ενας πόλεμος μεταξύ αδελφών κράτησε 10 ολόκληρα χρόνια.............. Πολέμησα για την Ελένη την ωραιότερη γυναίκα που είδε άνθρωπος ποτέ στον κόσμο όλο. Οι σπουδαιότεροι πολεμιστές του κόσμου βρέθηκαν εκει για να διεκδίκησουν τούτο το θησαυρό.

Οδυσσέας Ελύτης

Εδω θα βρείτε προσωπικούς προβληματισμούς και ενδιαφέροντα θέματα για την Ελλάδα.

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΘΕΟΣ : ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ

Ασκληπιός - Θεός θεραπευτής.

θΕΑ της νόησης = ΑΘΗΝΑ

ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ - Προστάτιδα του Ομηρικού Οδυσσέα.

ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ

ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ σήμερα

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η γιορτή της ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ


Η εαρινή ισημερία η οποία θα ξεκινήσει αύριο (20.03.14) σφραγίζει και τυπικά το τέλος του χειμώνα.
Το φώς θα νικήσει το σκοτάδι, η μέρα μεγαλώνει και σύμφωνα με την παράδοση μας η Περσεφόνη κρατώντας ένα ρόδι επιστρέφει από τον κάτω κόσμο και τον Αδη στη μητέρα της Δήμητρα σηματοδοτώντας την αρχή της ΑΝΟΙΞΗΣ.
Ο Πλούτωνας της έχει χαρίσει ένα ρόδι κατά την επιστροφή της το οποίο συμβολίζει την γονιμότητα και την αφθονία, η ώρα του μεγάλου ύπνου
η οποία έχει συμβεί τον χειμώνα παίρνει τέλος για να έρθει η αναγέννηση της φύσης μέσα από την μήτρα της μάνας γης.
Οι πρόγονοι μας πάντα μέσα από «Θείους μύθους» προέτρεπαν τον ΈΛΛΗΝΑ μέσω της γνώσης να αποσυμβολίσει και να φανερώσει την αλήθεια, τόση ΟΣΗ και η αξία της γνώσης την οποία είχε κατακτήσει.
Η ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ συμβολίζει την ΨΥΧΗ του ανθρώπου που κατέπεσε και ενσαρκώθηκε στη Γη. Η περιπέτεια της Περσεφόνης μας αποκαλύπτει την ιστορία της ψυχής στο κόσμο της ύλης και τις περιπέτειες της σε αυτόν και την επάνοδο της στον κόσμο του πνεύματος τον οποίο συμβολίζει η Δήμητρα (Ελευσίνια), μέσα από την διαδικασία της ωρίμανσης και της παραμονής στον κάτω κόσμο.
Ο εξαγνισμός και η καθαρότητα της ψυχής μας από ιδέες άγκυρες και σκουριασμένες, η ανεύρεση αξιών και ιδανικών είναι το αυτό το οποίο ζητούμε σήμερα σκεφτόμενοι πως ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε στο μέλλον είναι να αντλήσουμε την γνώση από το ΘΕΙΟ παρελθόν μας.


Αστεροπαίος