MACEDONIA

PAIONIANS

About

Kαλώς ήλθατε στη σελίδα μας!

Είμαι ο Αστεροπαίος απο την Παιονία της Μακεδονίας έλαβα μέρος στον πόλεμο της Τροίας στα χρόνια των Ηρώων, στη μεριά των Τρώων. Ενας πόλεμος μεταξύ αδελφών κράτησε 10 ολόκληρα χρόνια.............. Πολέμησα για την Ελένη την ωραιότερη γυναίκα που είδε άνθρωπος ποτέ στον κόσμο όλο. Οι σπουδαιότεροι πολεμιστές του κόσμου βρέθηκαν εκει για να διεκδίκησουν τούτο το θησαυρό.

Οδυσσέας Ελύτης

Εδω θα βρείτε προσωπικούς προβληματισμούς και ενδιαφέροντα θέματα για την Ελλάδα.

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΘΕΟΣ : ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ

Ασκληπιός - Θεός θεραπευτής.

θΕΑ της νόησης = ΑΘΗΝΑ

ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ - Προστάτιδα του Ομηρικού Οδυσσέα.

ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ

ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ σήμερα

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ

Η 21 Μαρτίου (εαρινή ισημερία) σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης, είναι η μέρα που η σεβαστή και πανέμορφη Περσεφόνη επιστρέφει στην ΜΗΤΕΡΑ γη, κρατώντας ρόδι γονιμότητας, το δώρο του Πλούτωνα. Η επιστροφή της Περσεφόνης σηματοδοτεί το φώς, την χαρά και την γονιμότητα, συμβολίζει την αναγέννηση της φύσης, την βλάστηση, την καρποφορία, την νίκη της ζωής απένταντι στον θάνατο.
Ο χειμώνας και το σκοτάδι υποχωρούν και την θέση τους στον κύκλο της φύσης διεκδικούν και παίρνουν πια η άνοιξη και το φως.
Στα Ελευσίνεια μυστήρια η Περσεφόνη συμβολίζει την ανθρώπινη ψυχή και την πορεία της, την κάθοδο και την άνοδο, ο χειμώνας είναι κάθοδος και θάνατος, είναι χρόνος διεργασιών και κάθαρσης, ενώ η άνοιξη αντιπροσωπεύει την στιγμη της αναγέννησης, της προσδοκίας του φωτός. Η στιγμή της αλήθειας είναι όταν η ψυχή αναδύεται απο τα σκοτάδια του κάτω κόσμου, που είναι η προσκόληση στην ύλη και ελευθερωμένη απο τα δεσμά της κοιτά το φώς, κάνοντας την υπέρβαση περνώντας απο τον κόσμο της ύλης στον κόσμο του πνεύματος.
Οι Ελληνες μύστες γνώριζαν πως ο μύθος της Κόρης της Δήμητρας είναι η αρχή μιας πορείας προς το φως, τα Ελευσίνεια μυστήρια ήταν γιορτή για όλους τους συμμετέχοντες με την ελπίδα του αποσυμβολισμού της κατανόησης και της μύησης στο μυστήριο της ζωής και του θανάτου.
Οι μεγάλες εορτές των Ελλήνων παραμένουν άγνωστες, σχεδόν ξένες προς εμάς, η μεγάλη μητέρα ΓΗ δεν γίνεται πια δέκτης ευγνωμοσύνης, όπως συνέβαινε στίς μέρες των Ελευσίνειων μυσηρίων. Ο ερχομός της άνοιξης δεν φέρνει πια το επιθυμητό και κεκτημένο για Εκείνους τους ανθρώπους, την αναγέννηση της ψυχής, τίποτα δεν είναι ικανό να αναγεννηθεί στίς ημέρες μας.
Η 21η Μαρτίου είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα. Είναι η μέρα που το φως παλεύει με το σκοτάδι ας κάνουμε ενα βήμα περισσότερο και ας περάσουμε στο ΦΩΣ.
ΚΟΡΗ της ΔΗΜΗΤΡΑΣ σε αγαπάω.

MΕΓΑΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ

ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ γιος της Κορωνίδας και του Θεού του ήλιου Απόλλωνα, συμβολίζει τίς Θείες αρετές οι οποίες παρέχουν στον άνθρωπο ψυχική ηρεμία, γαλήνη, τόνωση αισιοδοξία και υγεία.
Ο Ασκληπιός συμβολίζει τους όρους της υγιεινής διαβίωσης οι οποίοι εκπορεύονται από τον θεο της ΑΡΜΟΝΙΑΣ Απόλλωνα, η εσωτερική αρμονία είναι απαραίτητη προυπόθεση ενάντια στίς ασθένειες ψυχικές και σωματικές...
(ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ / Ορφικός Ύμνος )
Ἰητὴρ πάντων, Ἀσκληπιέ, δέσποτα Παιάν,
θέλγων ἀνθρώπων πολυαλγέα πήματα νούσων,
ἠπιόδωρε, κραταιέ, μόλοις κατάγων ὑγίειαν
καὶ παύων νούσους, χαλεπὰς κῆρας θανάτοιο,
αὐξιθαλής, ἐπίκουρ', ἀπαλεξίκακ', ὀλβιόμοιρε,
Φοίβου Ἀπόλλωνος κρατερὸν θάλος ἀγλαότιμον,
ἐχθρὲ νόσων, Ὑγίειαν ἔχων σύλλεκτρον ἀμεμφῆ,
ἐλθέ, μάκαρ, σωτήρ, βιοτῆς τέλος ἐσθλὸν ὀπάζων.