MACEDONIA

PAIONIANS

About

Kαλώς ήλθατε στη σελίδα μας!

Είμαι ο Αστεροπαίος απο την Παιονία της Μακεδονίας έλαβα μέρος στον πόλεμο της Τροίας στα χρόνια των Ηρώων, στη μεριά των Τρώων. Ενας πόλεμος μεταξύ αδελφών κράτησε 10 ολόκληρα χρόνια.............. Πολέμησα για την Ελένη την ωραιότερη γυναίκα που είδε άνθρωπος ποτέ στον κόσμο όλο. Οι σπουδαιότεροι πολεμιστές του κόσμου βρέθηκαν εκει για να διεκδίκησουν τούτο το θησαυρό.

Οδυσσέας Ελύτης

Εδω θα βρείτε προσωπικούς προβληματισμούς και ενδιαφέροντα θέματα για την Ελλάδα.

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΘΕΟΣ : ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ

Ασκληπιός - Θεός θεραπευτής.

θΕΑ της νόησης = ΑΘΗΝΑ

ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ - Προστάτιδα του Ομηρικού Οδυσσέα.

ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ

ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ σήμερα

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

ΦΙΛΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΕΤΗ.

ΦΙΛΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΕΤΗ.
Η ΦΙΛΙΑ για τον ΕΠΙΚΟΥΡΟ προσδιορίζεται σαν ΑΡΕΤΗ, εφόσον βέβαια στην επιδίωξη της φιλίας επικρατεί το μέτρο και η ΦΡΟΝΗΣΗΣ και απουσιάζουν στοιχεία εκμετάλλευσης, έτσι μόνο διατηρεί τον ωφελιμισμό της και οδηγεί στην ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ. Ο ανώτερος ΑΝΘΡΩΠΟΣ κατά τον Επίκουρο επιδιώκει πάντοτε την ΣΟΦΙΑ και την ΦΙΛΙΑ, εκ των οποίων τον ένα είναι θνητό το δε άλλο αθάνατο, η δε απόκτηση της φιλίας καθιστά τον άνθρωπο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ.
Η φιλία είναι αντίστοιχο της ηδονής όχι βέβαια με την χριστιανική έννοια αλλά με την ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ δηλαδή της ψυχικής ισορροπίας.
«Ούτε πρέπει να μας απασχολεί τι τρώμε και τι πίνουμε αλλά με ΠΟΙΟΥΣ τρώμε και με ποιους πίνουμε» ας αντιληφθούμε όλοι πως η φιλία αποτελεί μέγα όφελος και σκοπό ζωής. Πρωταρχικό υλικό της Επικούρειας φιλοσοφίας η φιλία οδηγεί τον άνθρωπο στην απόκτηση ψυχικής γαλήνης και ΑΡΕΤΗΣ και εφόσον εκεί καταλήγει τότε αναπόφευκτα δημιουργεί ΕΝΑΝ καλύτερο άνθρωπο ένα καλύτερο αύριο, μια καλύτερη ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

ΕΠΙΚΟΥΡΕ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ..

Αστεροπαίος

ΗΣΙΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΓΕΝΟΣ.

ΗΣΙΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΓΕΝΟΣ.
“Το πεπρωμένο δεν θέλησε να γεννηθώ πριν να έρθει το Πέμπτο Γένος στον κόσμο ή τουλάχιστον όταν θα έχει περάσει, έτσι ανήκω και εγω στην ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ που δεν θα πάψει να έχει συντρόφους της την δυστυχία, την αθλιότητα, την τρικυμία και οι Θεοί να δίνουν περίσσιες σκοτούρες κόπους και βάσανα”
Σύμφωνα με τον ΗΣΙΟΔΟ, πέντε είναι τα θνητά γένη των ανθρώπων, χρυσό, αργυρό,χάλκινο, ηρωικό και το τέλος το σιδερένιο, αυτό και το οποίο εμείς σήμερα ΟΛΟΙ μας ανήκουμε.
“Νύχτα και ημέρα οι άνθρωποι βασανίζονται και αφανίζονται καθώς οι Θεοί τούς έδωσαν έγνοιες πολλές και βαρειές.
Δεν έχει επικρατήσει το κακό.
Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ΠΟΤΕ. Υπάρχει ελπίδα, όμως τα καλά είναι ανάκατα με τα κακά και ποιος θα τα ξεχωρίσει; Ποιος θα βγει μπροστά; Ποιος θα σηκώσει το βάρος;
Το γένος έχει ΜΑΥΡΗ και ΣΚΛΗΡΗ καρδιά, όπως μαύρος και σκληρός είναι ό σίδηρος και ο ΖΕΥΣ με πόνο θα το καταστρέψει. Πότε;
Οταν τα παιδιά θα γεννιούνται με λευκούς κροτάφους, γερασμένα από την γέννα τους, χωρίς κίνητρο και όρεξη για τη ζωή.
Όταν δεν θα έχουν ίδια γνώμη και ίδιες σκέψεις με τους γονείς τους και δεν θα συμφωνούν σε τίποτα μαζί τους.
Όταν ή φιλοξενία, ή φιλία και οι οικογένεια δεν θα έχουν καμιά αξία.
Όταν οι γονείς θα αφήνονται, ανήμποροι, στην τύχη τους.
Όταν ή δικαιοσύνη θα βρίσκεται στα χέρια των ΙΣΧΥΡΩΝ.
Όταν ο όρκος δεν θα έχει καμιά ισχύ και ατιμώρητοι θα είναι οι υβριστές, οι επίορκοι και οι κακοποιοί.
Τότε θα συμβει το εξής, ή Αιδώς και ή Νέμεσις, με πρόσωπο καλυμμένο άπο την ΝΤΡΟΠΗ για να μην βλέπουν τα όσα συμβαίνουν, θα εγκαταλείψουν τους ανθρώπους και θα ανέβουν ψηλά στον Όλυμπο, εκεί όπου το κακό δεν υπάρχει, σμίγοντας με τούς άλλους αθανάτους θεούς".
Τι απο όσα περιγράφει ο Ησίοδος μπορουμε εμείς ολοι μας να ισχυριστούμε πως δεν υπάρχουν; όλα είναι ταυτόχρονα βίωμα αλλά και το δικό μας έργο.
Η “προφητεία” με ακρίβεια τείνει να επαληθευτεί, οι ονομασίες των πέντε γενεών καθώς και η σχέση τους με τα μέταλλα θέλουν να καταδείξουν σε εμάς την δική μας προσήλωση και προσκολληση στο φθαρτό υλικό στοιχείο της ζωής, μακριά απο πνευματικές αξίες.
Η γενιά των Ηρώων εχει παρέλθει οριστικά παρ αυτά όμως ο ΔΙΑΣ μέσα σε αυτό το δικό μας γένος διατήρησε την ελπίδα ως καθρέφτισμα του γένους των ηρώων. Το ΚΑΚΟ δεν μπορεί ποτε να νικήσει έτσι ο ΖΗΝΑΣ όρισε, αρκεί όμως εμείς να μην παραμένουμε αδρανείς και μακριά απο το καθρέφτισμα της γνώσης.


Αστεροπαίος