MACEDONIA

PAIONIANS

About

Kαλώς ήλθατε στη σελίδα μας!

Είμαι ο Αστεροπαίος απο την Παιονία της Μακεδονίας έλαβα μέρος στον πόλεμο της Τροίας στα χρόνια των Ηρώων, στη μεριά των Τρώων. Ενας πόλεμος μεταξύ αδελφών κράτησε 10 ολόκληρα χρόνια.............. Πολέμησα για την Ελένη την ωραιότερη γυναίκα που είδε άνθρωπος ποτέ στον κόσμο όλο. Οι σπουδαιότεροι πολεμιστές του κόσμου βρέθηκαν εκει για να διεκδίκησουν τούτο το θησαυρό.

Οδυσσέας Ελύτης

Εδω θα βρείτε προσωπικούς προβληματισμούς και ενδιαφέροντα θέματα για την Ελλάδα.

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΘΕΟΣ : ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ

Ασκληπιός - Θεός θεραπευτής.

θΕΑ της νόησης = ΑΘΗΝΑ

ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ - Προστάτιδα του Ομηρικού Οδυσσέα.

ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ

ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ σήμερα

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Pedro Olalla σε αγαπάμε!!!

Σε αυτή την αγκαλιά χωράνε όλοι, το ελληνικό πνεύμα είναι ο σκεπτόμενος νους της ανθρωπότητας. Ο Pedro Olalla ισπανός ελληνιστής συγγραφέας και φιλόλογος δίνει τον «δικό» του αγώνα για τον ελληνισμό.
Ο ελληνισμός δεν έχει γεωγραφικά όρια τέτοια έτσι ώστε να μπορείς να τα προσδιορίσεις, αλλά ούτε και περιορίζεται, η Ελλάδα του Pedro δεν μπορεί να κατακτηθεί είναι ανίκητη σε κάθε μάχη και είναι ταγμένη απέναντι στον ανθρώπινο χρόνο μόνο να γοητεύει και να κατακτά δια μέσω του έρωτα την γνώση.
Η Ελλάδα του Pedro Olalla είναι η «μητέρα των ανθρώπων» σε αυτήν οφείλουμε τα πάντα όχι απλά και μόνο από σεβασμό σε κάτι αρχαιότερο ως προς τον χρόνο, αλλά διότι παραμένει ακόμη και στις μέρες τις δικές μας σαν η ΝΕΩΤΕΡΗ «σκέψη» από όλες! Ο συνδυασμός ετούτος είναι ανυπέρβλητος θεϊκός και δεν απαιτεί κόπο για να το κατανοήσει ο καθένας μας. Η καθημερινότητα μας ακόμη και σήμερα ακουμπά σε εκείνη την γνώση, η πορεία μας και ο δρόμος μας είναι οι σκέψεις-γνώση των προγόνων εκείνων, η μελέτη και η κατανόηση τους είναι ο νους, είναι αυτό που θέλουμε να πάμε η κατεύθυνση του δρόμου.
Ο Pedro Ollala έχει νου σαρωμένο κυριολεκτικά από την ελληνική διανόηση και σαν Απολλώνια αχτίδα γνώσης προσπαθεί να φωτίσει είτε στη χώρα του ακόμη περισσότερους ανθρώπους είτε στην Ελλάδα που δυστυχώς σήμερα παραπαίει…

Pedro Olalla σε αγαπάμε!!!

Aστεροπαίος.