MACEDONIA

PAIONIANS

About

Kαλώς ήλθατε στη σελίδα μας!

Είμαι ο Αστεροπαίος απο την Παιονία της Μακεδονίας έλαβα μέρος στον πόλεμο της Τροίας στα χρόνια των Ηρώων, στη μεριά των Τρώων. Ενας πόλεμος μεταξύ αδελφών κράτησε 10 ολόκληρα χρόνια.............. Πολέμησα για την Ελένη την ωραιότερη γυναίκα που είδε άνθρωπος ποτέ στον κόσμο όλο. Οι σπουδαιότεροι πολεμιστές του κόσμου βρέθηκαν εκει για να διεκδίκησουν τούτο το θησαυρό.

Οδυσσέας Ελύτης

Εδω θα βρείτε προσωπικούς προβληματισμούς και ενδιαφέροντα θέματα για την Ελλάδα.

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΘΕΟΣ : ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ

Ασκληπιός - Θεός θεραπευτής.

θΕΑ της νόησης = ΑΘΗΝΑ

ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ - Προστάτιδα του Ομηρικού Οδυσσέα.

ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ

ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ σήμερα

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΒΙΑ..... ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ



Απο την αρχαιοτητα(ΓΟΡΓΙΑΣ/ΠΛΑΤΩΝΟΣ), υπηρχε μια διακριση αναμεσα στο φυσικο και το νομικο δικαιο, εννοιες εκ διαμετρου αντιθετες μεταξυ τους.Οι ριζες , της αποψης αυτης υπαρχουν πιο παλια και συγκεκριμενα στους σοφιστες, οι οποιοι πρεσβευουν οτι συμφωνα με το φυσικο δικαιο,ο ιχυροτερος.... αρα καλυτερος....θελει να πλεονεκτει, εναντι του αδυνατου, γιατι ο ανισχυρος (πολιτης/κρατος),δεν ειναι σωστο να εχει ισα δικαιωματα με τον ισχυρο(πολιτη/κρατος).
Σας θυμιζει κατι η εκφραση"εγω δεν θελω ουτε να αδικησω ουτε να αδικηθω.. αλλα αν πρεπει να διαλεξω ,προτιμω να αδικηθω"?Ανηκει στον μεγαλο δασκαλο ΣΩΚΡΑΤΗ, που με την αποψη του συμβαλει στον εκπολιτισμο των ανθρωπων,εχουμε δηλ. την μεταβαση απο το φυσικο δικαιο, της πυγμης, της αλληλοεξοντωσης,σε ενα ειδος ηθικου δικαιου περα απο νομικες διαταξεις,σημαδι μιας πολιτισμενης κοινωνιας οπου ολοι , κυβερνησεις και πολιτες , κρατη και λαοι ευημερουν.
Βια ειναι καταργηση της ελευθεριας , και βια φερνει βια .Η πεποιθηση των κυβερνησεων και των μεγαλων δυναμεων οτι μονο αυτοι κατεχουν την αληθεια και θελουν το καλο των πολιτων δεν ισχυει γιατι ετσι καταργειται ο διαλογος, γιατι ενω πηραν την εξουσια μεσα απο δημοκρατικες διαδικασιες,καθε αλλο παρα δημοκρατικα συμπεριφερονται.Και η αντιδραση του (σε σχεση με το κρατος)λαου, ειναι φαινομενα βιας , κι αυτα τις περισσοτερες φορες κατακριτεα, θα λεγαμε ,απορροια φτωχειας αλλα κυριως αμαθειας...
Δε θα προσπαθησω να βγαλω καποιο ηθικο συμπερασμα , απλα θα αρκεστω να πω πως ολοι μας εχουμε μεσα μας μια προσωπικη ηθικη, περα απο νομους, που την ακολουθουμε περα απο ασκηση σωματικης και ψυχικης βιας,και οτι θα πρεπει να τηρηθει αυτη η λεπτη ισορροποια που οδηγει απαντες στην αυτοσυγκρατηση,για μια ευνοικη συμβιωση,γιατι ειναι πολυ" βαρβαρικο "στην εποχη της εξελιξης και της προοδου το μεγαλο ψαρι να τρωει το μικρο




http://koritsara.blogspot.gr/2013/10/blog-post_3.html