MACEDONIA

PAIONIANS

About

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΘΕ ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ "ΒΛΕΠΕΙ".



Η συστηματική καταστροφή των ιδεών από ένα θρησκευτικό δόγμα μιας αυτόκλητης και απόλυτης αλήθειας αλυσόδεσε τον άνθρωπο φοβίζοντας τον με την προοπτική του Θανάτου . Ο Νους είναι αρχή των πάντων σε κάθε έλλογο όν, χωρίς αυτόν ο άνθρωπος παραμένει δέσμιος των φόβων του και ο φόβος φυσικά στραγγαλίζει κάθε αισιόδοξη «γνωστική ανάσα».
Κάθε «ανάσα» η οποία υπό την σκιά του φόβου πραγματοποιείται σταματά να τροφοδοτεί με το απαραίτητο οξυγόνο της γνώσης τον Νου, Ο Νους, ο ηνίοχος νους, χρειάζεται τις ανάσες ετούτες όρθιος να διατηρηθεί για να δώσει τον καλό αγώνα της ζωής.
Ο Νους ταυτίστηκε από τους προγόνους μας με τον πατέρα Δία, δίνοντας σαφέστατα υπέρτατη κορυφαία αξία στην ανθρώπινη υπόσταση, το «στέμμα» της ανθρώπινης ύπαρξης αυτό που κάνει τον καθένα από εμάς ξεχωριστό είναι ο Νους. Ο πατέρας Δίας είναι η υπέρτατη αρχή του σύμπαντος και ο νους είναι η υπέρτατη αρχή της ανθρώπινης ύπαρξης, έννοιες ταυτόσημες και με την πρέπουσα λογική κατανόηση από τους Έλληνες, κάτι που εμείς σήμερα παντελώς αγνοούμε.
Κάθε ψυχή είναι και γίνεται ότι αυτή βλέπει, είπε ο Πλωτίνος, τι μπορεί άραγε σήμερα να δει η δική μας ψυχή αναρωτιέμαι, ζώντας μέσα σε ένα πνευματικό σκότος, ένα σκότος που το μόνο που μπορείς να διακρίνεις είναι τα υποδήματα του ρασοφόρου…

Πηγή προόδου της ανθρωπότητας είναι η ελεύθερη κυκλοφορία των ιδεών κάτι που στην αρχαιότητα πραγματικά ελεύθερα συνέβαινε, η κυκλοφορία αυτή διεκόπη βίαια και βάναυσα, όταν κατάφεραν οι νικητές της θρησκείας της ερήμου στα σκοτάδια να σύρουν τους Έλληνες και κατ επέκταση την ανθρωπότητα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου