MACEDONIA

PAIONIANS

About

Kαλώς ήλθατε στη σελίδα μας!

Είμαι ο Αστεροπαίος απο την Παιονία της Μακεδονίας έλαβα μέρος στον πόλεμο της Τροίας στα χρόνια των Ηρώων, στη μεριά των Τρώων. Ενας πόλεμος μεταξύ αδελφών κράτησε 10 ολόκληρα χρόνια.............. Πολέμησα για την Ελένη την ωραιότερη γυναίκα που είδε άνθρωπος ποτέ στον κόσμο όλο. Οι σπουδαιότεροι πολεμιστές του κόσμου βρέθηκαν εκει για να διεκδίκησουν τούτο το θησαυρό.

Οδυσσέας Ελύτης

Εδω θα βρείτε προσωπικούς προβληματισμούς και ενδιαφέροντα θέματα για την Ελλάδα.

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΘΕΟΣ : ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ

Ασκληπιός - Θεός θεραπευτής.

θΕΑ της νόησης = ΑΘΗΝΑ

ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ - Προστάτιδα του Ομηρικού Οδυσσέα.

ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ

ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ σήμερα

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ FRIENDLY


Εκεί που προσπαθείς να κατανοήσεις την είδηση και την «ΔΡΑΣΗ» του φοιτητή απέναντι στην τηλεοπτική κάμερα, αδειάζοντας ένα σάκο σκουπιδιών στο γραφείο του καθηγητή του, εκεί ακριβώς έρχεται ένα ακόμη δεύτερος «σάκος σκουπιδιών», τούτη τη φορά από τους «friendly» συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, ιδίου με του φοιτητή, για το πόσα χρόνια, όχι παραπάνω από εκατό βέβαια κατά τον ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ, ότι οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ μιλάνε ελληνικά !!!
Τα ίδια ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ εναλλάσσονται σε μικρά και σε «μεγάλα» μυαλά, δείχνοντας πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει σε ένα κόσμο ο οποίος δείχνει ανήμπορος να γεννήσει κάτι ανέλπιστα καλό. Αδιαφορώντας αλλά και πολεμώντας λυσσαλέα καθετί δημιουργικό, η αντίδραση των «παλιών» και αντιδραστικών τάσεων μιας χωματερής απόψεων η οποία χρόνια τώρα δέχτηκε προς σήψη καθετί ΕΘΝΙΚΑ ελπιδοφόρου παράγει σήμερα σάπιες και δύσοσμες ιδέες ακατάλληλες για την δημόσια υγεία, χωμένες σε μαύρες σακούλες!
Η Ελλάδα δεν είναι όμως ο ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ και η όμοιοι του καθώς και το «friendly» σύστημα το οποίο ευχάριστα τον καλύπτει.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ γλώσσα δεν έπαψε ποτέ να ηχεί εδώ σε ετούτα τα Άγια μέρη της Μακεδονίας, διατηρώντας ένα διαρκές «άκουσμα» των λόγων των αρχαίων Ελλήνων, μεταφέροντας το σύγχρονα στην κάθε εποχή.
ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ έχε μέσα στο κεφάλι σου ότι εσύ θέλεις, το αξίζεις, εφόσον όμως πάντα δεν προτρέχεις σε σχέση με αυτά που λες. Ετούτη η γλώσσα των ΘΕΩΝ που εσύ τώρα δανείζεσαι στην επικοινωνία σου, επινοήθηκε για να ξεχωρίσει τον άνθρωπο από τους «βάρβαρους», κάτι το οποίο εσύ τώρα δεν ξεχωριζεις. Η ΟΞΥΝΟΙΑ του λόγου και κατ επέκταση της σκέψης είναι κρυμμένη μέσα σε ετούτη την ΓΛΩΣΣΑ επιτέλους σταμάτα να την χρησιμοποιείς πάψε βαρβαρικώς και αφελώς προτρέχωντας να την μεταχειρίζεσαι…

Η ροή των γεγονότων της καθημερινότητας μας εναλλάσσεται σε βαθμό ανάλογο σε σχέση πάντα με το πόσο γρήγορα οι «πληροφορίες» ΗΧΟΥΝ στα αυτιά μας.
«Εκείνοι βλέπουν το τίποτα. Εμείς το πάν. Που βρίσκεται η αλήθεια, θα φανεί μια μέρα, όταν δεν θα είμαστε πια εδώ. Θα είναι, όμως, εάν αξίζει, το έργο κάποιου απ’ όλους εμάς. Και αυτό θα σώσει την τιμή όλων μας -και της εποχής μας» Οδυσσέας Ελύτης.

Αστεροπαίος

Ελλάδα είναι οι ΘΕΟΙ ΜΑΣ

Ελλάδα είναι οι ΘΕΟΙ της χωρίς εκείνους στιγμή δεν υπήρξε, παραμένουν και σήμερα για τον ανθρωπότητα οι «μεσολαβητές» ανάμεσα στην φύση και τον άνθρωπο. Ένας ΘΕΟΣ μας δεν είναι απλά ένα και μόνο ήχος μιας λέξης, αλλά περισσότερο για εμάς είναι μια αίσθηση, μια έννοια, ένας συμβολισμός. Η πληρότητα της φύσης ολόγυρα μας υπενθυμίζει σε εμάς την ύπαρξη των αιώνιων ΘΕΩΝ μας, ο συμβολισμός και ο απο-συμβολισμός παρέμεινε κυρίαρχο στοιχείο της σκέψης στην ΔΙΚΗ μας θρησκεία.
Αυτό επεδίωξαν ΕΚΕΙΝΟΙ για όλους μας, να ξεχωρίσουμε, σε ένα κόσμο ΣΗΜΑΣΙΩΝ δεν επιτρέπεται εμείς να διατηρούμε αδρανής τη σκέψη μας.
Ένας κόσμος, ένας πολιτισμός, μια κοινωνία,είναι στενά συνδεδεμένα με την θρησκεία, Ελληνικός πολιτισμός και η Ελληνική ΣΚΕΨΗ είναι μόνο οι Έλληνες ΘΕΟΙ μας.

Αστεροπαίος