MACEDONIA

PAIONIANS

About

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ και ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ και ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
Αρχικά όποιος ακούσει τις δύο αυτές λέξεις οι πρώτες σκέψεις θα σχηματίσουν στο μυαλό του εικόνες κυρίως της κλασικής εποχής (500πχ-350πχ) και μέσα σε αυτές τις σκέψεις πληθώρα ονομάτων ελλήνων φιλοσόφων και επιστημόνων αβίαστα θα προσκληθεί.
Την Ελληνική παιδεία και τα γράμματα κράτησε ιερό «φυλαχτό» της η ανθρωπότητα σε στιγμές που έπρεπε να προχωρήσει, κάθε δρόμος από πριν χαράχθηκε από ΑΥΤΟΥΣ, κάθε βήμα της ανθρωπότητας προς ΕΜΠΡΟΣ αυτοί ενέπνευσαν και στήριξαν, ετούτη την παιδεία που σήμερα εμείς εδώ και πολλά χρόνια δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε και οι περισσότεροι ούτε που γνωρίζουμε.
Οι νικητές γράφουν πάντα τις μικρές ιστορίες έτσι είναι ο νόμος του πολέμου και ο νικητής να επιβάλει πάντα την δική του νίκη σαν σωτηρία για τους υπολοίπους.
Ελληνική παιδεία και γράμματα για τους νεοέλληνες σήμερα σημαίνει 3 ιεράρχες (προστάτες των γραμμάτων) με τον επιβολή του νικητή και την άγνοια του νικημένου, χωρίς πλην ελαχίστων σήμερα ημών να γνωρίζουν πώς ΞΕΝΟΙ και ελαχίστως μορφωμένοι κατόρθωσαν να προστατεύουν κάτι το οποίο ΠΟΤΕ δεν είχαν, αυτοί οι οποίοι ξέσχισαν το «αλφάβητο» της γνώσης αυτοί τάχθηκαν μετέπειτα και προστάτες του!
Στην χώρα μας όπου τα πάντα εδώ πρώτα γεννήθηκαν εδώ και πάλι σε αυτήν σε παγκόσμια πρωτοτυπία και τα πάντα πέθαναν από την ασφυξία των ανθρώπων της «ερήμου». Η χειρότερη γενιά ανθρώπων που κατοικεί σήμερα στην Ελλάδα ανήμπορη να προσανατολιστεί προς σε καθετί καλό με πάθος σήμερα ζει μέσα στα δικά της σκοτάδια. «Η ελληνική σκέψη -γράφει ο Ι. Χρυσόστομος-επηρέαζε πολλούς χριστιανούς στον τρόπο ζωής αφαιρώντας τη δυνατότητα να κερδίσουν την βασιλεία των ουρανών» ο ένας εκ των 3 ιεραρχών και μάλιστα με περίσσιο θράσος υβρίζει το κόσμημα της ανθρωπότητας Θείο Πλάτωνα και συνεχίζει πως «οι απόψεις των αρχαίων Ελλήνων περί Θεού, ΚΟΣΜΟΥ, ΑΝΘΡΩΠΟΥ και ΗΘΙΚΗΣ είναι ξένες και ασυμβίβαστες με την διδασκαλία της Εκκλησίας»
Τα είπε ΟΛΑ περί ΘΕΩΝ, ΚΟΣΜΟΥ, ΑΝΘΡΩΠΟΥ και ΗΘΙΚΗΣ οι δικές μας αξίες οι ελληνικές που ενέπνευσαν και στήριξαν κάθε άνθρωπο κάθε λαό, που συνέβαλαν έτσι ώστε ο άνθρωπος ΟΡΘΙΟΣ να ζήσει έναν ΥΠΑΡΚΤΟ παράδεισο, αυτόν της ΓΝΩΣΗΣ.
Θλίψη προκαλεί οι 3 υβριστές να είναι ταυτόχρονα και προστάτες, αλλά είπαμε πως ο νικητής γράφει τις μικρές ιστορίες, οι μεγάλες ΑΛΗΘΕΙΕΣ οι αιώνιες παραμένουν απέναντι τους, το αλφαβητάρι της γνώσης είναι εδώ, έτοιμο προς ανάγνωση σε όσους το επιζητούν...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου