MACEDONIA

PAIONIANS

About

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ο Θρίαμβος του ΦΩΤΟΣ, πιο επίκαιρος από ποτέ.


Οι αρχαίοι κάτοικοι αυτής της γης , της δικής μας γης, αφιέρωσαν χρόνο από την ζωή τους για να παρατηρήσουν την φύση, η παρατηρητικότητα τους και ο σεβασμός προς αυτήν διεύρυνε το γνωστικό τους επίπεδο.
Η ημέρα του θερινού ηλιοστασίου η οποία είναι αύριο (21 Ιουνίου) χαρακτηρίζει την έναρξη του καλοκαιριού καθώς ο ήλιος θα καρπίσει αύριο την μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου. Αυτή η σημαντική μέρα των Ελλήνων σηματοδοτεί την αφθονία την γέννεση και την γενναιόδωρη παροχή του Πλούτωνα και της Περσεφόνης στον επάνω κόσμο . (κάρπισμα φύσης).
Στο πνευματικό επίπεδο τώρα, η μέρα αυτή παρέχει και πάλι καρπούς εφόσον τώρα σηματοδοτεί την αναγέννηση του ανθρώπου απέναντι στο σκοτάδι. Ο Θεός Απόλλωνας λαμπερός ορμητικός τοποθετημένος στο άρμα του φωτός νικά περίλαμπρα και καθαρά το σκοτάδι, χαρίζοντας την ορατή του νίκη σε όλη την πλάση. Η νίκη του Φοίβου υπενθυμίζει σε εμάς τόν δικό μας ρόλο, θέτοντας εμας απέναντι στις δικές μας ευθύνες και στις δικούς μας αγώνες.
Το άρμα του Απόλλωνος ταυτίζεται με την ΑΞΙΑΚΗ γνώση των Ελλήνων απέναντι στο σκοτάδι την οπισθοδρόμηση, τον συντηρητισμό, τον φόβο, την αμάθεια, την δυστυχή σημερινή ευκολία.
Το Απολλώνιο περίλαμπρο φως τρομάζει και ταπεινώνει το ψέμα και ανυψώνει την αλήθεια. Όσο υπάρχει ο συμπαντικός ήλιος άλλο τόσο θα υπάρχει το κάρπισμα της φύσης και η ίδια η ζωή, όσο υπάρχει ο νοητός ήλιος και το Φως άλλο τόσο θα υπάρχει ο Άνθρωπος η ΑΘΑΝΑΣΙΑ και ο Ελληνισμός για να κοσμεί την ανθρωπότητα.
Αργά ή γρήγορα όμως, η χαμένη σοφία θα ανακτηθεί.
Τότε, η ανθρωπότητα θα βρει τον αληθινό προορισμό της...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου