MACEDONIA

PAIONIANS

About

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

O KΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

«Όλοι οι απατεώνες έκαναν θαύματα, όλοι οι ανόητοι τα πίστευαν. Για να πειστώ ως προς την αλήθεια ενός θαύματος, θα έπρεπε να έχω τη σαφή βεβαιότητα ότι το γεγονός που εσείς αποκαλείτε έτσι αντιβαίνει εντελώς στους νόμους της φύσης, διότι μόνον ό,τι βρίσκεται έξω από αυτήν μπορεί να θεωρηθεί θαύμα: και ποιος τη γνωρίζει τόσο καλά ώστε να τολμήσει να δηλώσει πως αυτό ακριβώς είναι το σημείο όπου εκείνη σταματά και ακριβώς αυτό στο οποίο παραβιάζεται;
Χρειάζονται δύο πράγματα για να διαπιστωθεί ένα υποτιθέμενο θαύμα: Ένας ταχυδακτυλουργός και γυναικούλες.»
(Μαρκήσιος ντε Σαντ, -Διάλογος ενός παπά με έναν μελλοθάνατο).
Κάπως έτσι και σίγουρα με την λογική, επιχειρεί ο Ντε Σαντ να δώσει την ερμηνεία σε ότι εμείς αποκαλούμε θαύμα. Οτι φαντάζει στην λογική μας ανεξήγητο ερμηνεύεται σαν θαύμα, έτσι βρισμόμαστε σήμερα εμείς σε ένα κόσμο -ΘΑΥΜΑστό, εφόσον στερούμαστε γνώσης άρα και λογικής και με ευκολία κοιτάμε σε αυτά.
Η ποθητή παρέμβαση του υπερφυσικού στην καθημερινότητα μας είναι το θαύμα το οποίο αναμένει αυτός που σε ξύλινα πόδια στηρίζεται, αγνοώντας πως τα θαύματα είναι εφικτά μόνο σε όσα ο άνθρωπος συν ΑΘΗΝΑ νοεί και κατακτεί. Το θαύμα είσαι εσύ,ο καθένας μας, όσο μένεις αδρανής τόσο κάνεις εύκολο το ρόλο του θαυματουργού-ταχυδακτυλουργού, να δείχνει ατάραχα ήσυχος εδώ και αιώνες και με ευκολία να κυβερνά.
Το θαύμα που περιμένεις και καρτερείς είναι ο πανίσχυρος νους-Ζεύς είναι ότι αιώνες τωρα εύκολα παραμελήθηκε, ο ΖΕΥΣ παραμένει πάντα στα μαθηματικά της ζωής μας ο ΑΡΙΘΜΗΤΗΣ και στην θέση του παρανομαστή ξεκουράζεται το θαύμα, έτσι το αποτέλεσμα που ειναι η ΓΝΩΣΗ είναι μονο Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ επιλογή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου