MACEDONIA

PAIONIANS

About

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Η έλλειψη σταθερότητας επιφέρει την πτώση. Η έλλειψη γνώσης τείνει μετά βεβαιότητας στο ίδιο αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός των δύο, είναι η απόλυτη καταστροφή.
Όπως ακριβώς το ρωμέικο απολαμβάνει σήμερα τον χρόνο του απέναντι στην θέση για την ιστορία. Το ζητούμενο στις μέρες μας καθορίζεται δυστυχώς από τυχαίες επιλογές και όχι από επιδίωξη η οποία εγκυμονεί μεγάλο χρονικό διάστημα φρόνιμων και δημιουργικών σκέψεων και ενεργειών. Το ποθούμενο ευνοϊκό αποτέλεσμα γενάτε ενιά στις δέκα από την νόηση και μια από την τύχη. Το ρωμείκο αυτή την μια εμπιστεύεται σχεδόν πάντα, προϊόν των συνθηκών των οποίων διαβιώνει. Το θετικό αποτέλεσμα έρχεται μέσα από βήματα σταθερότητας και τέτοια είναι μόνο εκείνα στα οποία εντρυφά μέσα τους η πνοή του ελληνισμού.
Ο προγραμματιστής Έλλην έχει αποδιωχθεί από τον κάκιστο σημερινό χειριστή του λογισμικού της ιστορίας, νεοέλληνα. Το λογισμικό της γνώσης έχει πάψει αιώνες πια, πλην ελαχίστων στιγμών να ενημερώνεται, με αποτέλεσμα να μην μπορεί σήμερα να μεταφορτωθεί.
Καθένας γνωρίζει τόσα και μόνο τόσα σε σχέση μόνο με τον χρόνο τον οποίο ζει, τίποτε περισσότερο. Το βεληνεκές της γνώσης είναι οριακά στο κατ ελάχιστο και η απόσταση βολής περιορίζεται αυστηρώς και μόνο γύρω από τον εαυτό του. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα. Όσο μικρότερη γίνεται η απόσταση βολής τόσο επικίνδυνα πια μετατρέπεται από οριζόντια σε κατακόρυφη με ολέθριες συνέπειες αυτοχειρίας. Όπως σήμερα. Μέσα από τις βολές αυτές αναδεικνύεται ολοφάνερα ο ΕΑΥΤΟΣ μας και μόνο αυτός, θύτης και θύμα δικών μας επιλογών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου